PMF - Odsjek za geografiju

Pozivnica na 9th International Tourism and Hospitality Management Congress (ITHMC)

Poštovane kolege i kolegice, studentice i studenti, te ostali prijatelji Odsjeka za geografiju,

zadovoljstvo nam je pozvati Vas na deveti po redu međunarodni kongres International Tourism and Hospitality Management Congress (ITHMC), koji će se održati u periodu od 18. do 22. oktobra 2023. na Univerzitetu u Sarajevu – Prirodno-matematičkom fakultetu.

Kongres će biti organizovan na hibridan način, što podrazumijeva mogućnost fizičkog i online učešća. Kongres organizuje Odsjek za geografiju Univerziteta u Sarajevu – Prirodno-matematičkog fakulteta, s partnerskim Univerzitetom Akdeniz iz Republike Turske, uz tehničku podršku kompanije Zenith Group. Cilj Kongresa je okupljanje vodećih naučnika i istraživača u oblasti turizma, kako bi podijelili svoja iskustva i rezultate naučnih i stručnih istraživanja koja se direktno ili indirektno odnose na sve aspekte izučavanja turizma i hotelijerstva.

 

Rok za dostavljanje sažetaka je 5. oktobar 2023. godine.

Za učesnike sa Univerziteta u Sarajevu i drugih odsjeka za geografiju iz Bosne i Hercegovine, učešće na Kongresu je besplatno.

 

Nakon održanog Kongresa i dvostruke recenzije, autorima svih radova će biti ponuđena mogućnost objavljivanja istih u časopisu Journal of Tourism and Hospitality Management ili u časopisu Geografski pregled, u izdanju Univerziteta u Sarajevu – Prirodno-matematičkog fakulteta.

Više informacija o Kongresu, organizaciji, temama, podtemama i objavi radova možete naći na zvaničnoj web stranici Kongresa –  https://www.ithmc.com/, kao i na web stranicama časopisa:

Očekujemo Vas!